Bröllop

Min första famnbukett

2008-10-22 16:49 #0 av: Linn

Vi fick i uppgift att göra en brudbukett och skriva en saga till denna.

Evelinas Drömbröllop.

Evelina hade sedan länge vetat precis hur hennes dröm bröllop skulle se ut. Så länge hon har vetat vad ett bröllop är har hon planerat för den stora dagen. Hon har alltid vetat hur klänningen ska se ut, hur hon ska ha håret, vilken smak det ska vara på tårtan, vilka hon ska bjuda in, i vilken kyrka och vad för blommor hon vill ha i sin brudbukett. Det enda som har saknats är mannen i hennes liv.

Helbild på famnbuketten

Evelina är trettio år och börjar känna sig väldigt ensam. Varför kunde inte hon hitta den rätte? Skulle det vara så omöjligt att hitta en man som passar in på alla hennes krav? Kanske hade hon för många? Men hon vill ju att han ska vara perfekt! Alla hennes drömmar med bröllopet som är planerat in i minsta detalj och så saknas mannen i hennes liv! Evelina vill ju ha barn också!

Tiden gick men ingen man kom.

Så en dag träffade hon en gammal vän som hon inte sett på länge. Evelina och Johanna hade gått i samma klass i gymnasiet och känt varandra ganska så väl. Men efter gymnasiet blev det ju som det allt som oftast brukar bli, man tappar kontakten. De stötte på varandra på stan och kände igen varandra ganska så direkt, de hade inte ändrats så mycket trots allt. Båda två hade fullt upp men bestämde sig för att de skulle träffas igen och prata gamla minnen och uppdatera varandra om vad som händer i deras liv.

Närmare bild på buketten

På fredagen var det bestämt att de skulle äta middag hos Evelina och när det ringde på klockan var hon nästan klar med maten. Hon öppnade dörren och Johanna steg in. De åt gott och drack en del vin till maten och pratade om minnen från skoltiden. Timmarna bara sprang iväg och Evelina njöt verkligen i sällskapet av sin gamla kamrat. Hon kunde inte låta bli att tänka på hur vacker Johanna var och vad fina hennes röda läppar var. Evelina rodnade lite och blev helt ställd av sin tankegång. Hon kunde inte låta bli att fråga Johanna om hon träffade någon man nu. Till sin stora förvåning kom svaret "Haha.. Nej, jag träffar ingen man, jag är lesbisk." Evelina blev högröd i ansiktet och visste inte vart hon skulle göra av blicken.

Efter att Johanna hade gått satte alla tankar igång i huvudet på Evelina. Vad var det som hände nyss? Varför rodnade jag? Varför kunde jag inte slita blicken från henne? Vad är det som händer? Inte kan väl jag ha sådana känslor för henne? Jag är ju hetro, JÄTTE hetro! Jag är ju en av de där hemska människorna med alla fördomar! Dagarna gick och allting bara snurrade runt i huvudet på Evelina. Hon var tvungen att träffa Johanna igen.

Det gick ett par månader och Johanna och Evelina fortsatte att träffas. Så en kväll hände det något. De hade druckit och de kysstes. Evelinas första kyss med en kvinna. Där efter hände en hel del. Först en massa tvivel och osäkerhet från Evelinas sida, därefter kom fasen då de började träffas som ett par med sina upp och nedgångar som alla förhållanden har. Sedan kom tillfället då Evelina skulle berätta för sin omgivning om sin sexuella läggning och hennes nya flickvän.

100_0473.jpg

Tiden gick och Evelina såg planerna för hennes drömbröllop gå upp i rök. Ingenting verkade ju bli som hon hade planerat. Hon hade ju Johanna nu men hela hennes liv var ju planerat med en man i bilden. Det blev en väldigt stor omställning för henne som tog lång tid att bearbeta.


Dagen kom då Johanna ställde den fråga som Evelina väntat av en man. Johanna bjöd henne på en underbar romantisk middag på en fin restaurang och frågade om Evelina ville gifta sig med henne. Hon blev ställd av frågan men givetvis ville hon det. Nu började de planera bröllopet tillsammans. Mycket blev inte som Evelina hade tänkt sig, de var ju två med olika viljor nu som skulle samsas. Evelina var den av dem som var väldigt kvinnlig av sig och gärna klädde sig i klänning och med mycket smycken. Johanna däremot, hon var mer butchig, hon hade kort hår och klädde sig gärna i kläder avsedda för män. Men Johanna ville allt ha en brudklänning på sitt bröllop också, inte en sådan gräddbakelse som Evelina var ute efter men en klänning skulle det allt vara. Sedan kom de till blommorna. Hur skulle de göra med blommorna? De pratade om detta länge och väl och fick en del tips i blomsterbutiken om hur de kunde göra och bestämde sig sedan. De gillade kallor och den mörka färgen passade dem bra. Evelina fick en stor pampig famnbukett och Johanna fick en mindre variant av denna.

Bröllopet blev ännu bättre än vad Evelina kunnat hoppats på, hon hade ju nu hittat kvinnan i sitt liv och de hade tillsammans planerat bröllopet.

100_0476.jpg

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-10-22 23:19 #1 av: Rositaa

Den blev riktigt fräck Linn!

Anmäl
2008-10-22 23:35 #2 av: Linn

Tackar tackar Rosita. Vad gillade du sagan då?

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-10-22 23:54 #3 av: Atollenrock

Jag gillar sagan. Vilket drömbröllop!

Anmäl
2008-10-23 14:01 #4 av: Linn

Rosita hjälpte mig med inspiration till den. Och när jag gjorde buketten fick jag en kalla över så då tänkte jag, det blir ett lesbiskt par.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-10-25 19:26 #5 av: Rositaa

Ja gillar sagan:), det blev en bra helhet Linn!

Anmäl
2008-10-26 11:20 #6 av: Linn

Tack Rosita Skrattande

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl