Annons:
Etikettböcker-och-annat-läsvärt
Läst 13020 ggr
Linn
6/16/08, 10:09 PM

Blomsterbinderi för nybörjare

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Sari Andersson går grundligt igenom steg för steg hur man utför vissa moment inom floristiken. Det är enkelt och detaljerat och helt klart läsvärt för den som är intresserad!

Boken är skriven av Sari Andersson, florist lärare på Munkeröds utbildningscenter. Boken är framarbetad tillsammans med Ann-Sophie Lindfors, Paula Wallgren, Krister Svanvik och Madelen Bergener som var och är lärare samt personal på skolan.

De olika kapitlen:

  1. Spiralbunden bukett
  2. Material och materialhantering
  3. Spiralbunden blandad bukett
  4. Blomsterhjärta
  5. Bordsdekoration
  6. Blomsterranka
  7. Juldekoration
  8. Ögongodis
  9. Förhandstitt på kommande bok

Spiralbukett:

När man binder en bukett så ska man binda den i såkallad spiralbunden bukett, detta gås igenom i detta kapitel. Det visas hur man binder buketten med enbart rosor vilket kan vara svårt då stjälkarna är väldigt hala.

Material och Materialhantering:

Här går Sari igenom olika material vi florister använder oss av i de olika arbetena vi gör och hur dessa ska användas och hanteras på rätt sätt.

Spiralbunden blandad bukett:

Fortsättning på spiralbuketten med enbart rosor. Här får ni se hur underbar en bukett kan bli och själv lära dig hur man gör!

Blomsterhjärta:

Blomsterhjärtan görs i stickmassa och kan användas vid olika tillfällen. Man har ofta dessa formbinderier vid begravningar och bröllop. Det blir väldigt effektfullt och vackert!

Bordsdekoration:

I detta kapitel får du lära dig hur du gör en låg bordsdekoration att ha på festbordet. Här används också stickmassa för blommorna.

Blomsterranka:

Att ranka blommor har väl ganska många gjort till midsommar, en sådan där yvig härlig midsommarkrans till alla med barnasinnet i behåll! Har ni tänkt på att när man rankar blommor även kan använda det till andra tillfällen, på bordet till exempel? Det får ni lära er i detta kapitel.

Juldekoration:

Givetvis vill vi ha härliga blommor på borden i juletid! Här visar Sari hur enkelt det kan vara att få till något snyggt att imponera med på julbordet.

Ögongodis:

Lite små olika roliga varianter. Har du exempelvis någon gång tänkt på att sätta blommorna på ett paket? Eller att använda dig av rep i en blomsterdekoration? Lite inspiration helt enkelt.

Förhandstitt på kommande bok:

Nästa bok jobbar Sari och de andra med just nu och den kommer ganska så snart att tryckas. I nästa upplaga kommer du få ännu mera inspiration! I detta kapitel får du några små smakprov inför nästa bok.

 

 

Relaterade länkar

Av: Linn

Datum för publicering

  • 2008-06-16

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Annons:
Starfall
6/16/08, 10:37 PM
#1

Jättebra artikel, verkar vara en jättebra bok :) Kanske är något för framtida inköp:)

Kramar/carro

Linn
7/28/08, 11:21 PM
#2

Det tycker jag verkligen. Dock inriktar den sig mer till nybörjare eller vad man ska säga. Det är mycket grunläggande och väldigt enkelt, men det är ju helt klart en bra bok att ha i samlingen. Dessutom för min del eftersom att det är en av lärarna på min skola som skrivit den.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Sandra Lodin
3/26/11, 3:04 PM
#3

Var finns denna bok?

Vad kostar den?

Finns det ytterligare blombok som inriktar sig till blomsterbinderi

hur man gör binderi bok?

Hoppas,

mvh

Sandra

Åsa S
3/27/11, 9:06 AM
#4

Boken finns ex. hos Adlibris och de tar 144kr

Sandra Lodin
4/16/11, 4:22 PM
#5

Tack.

Upp till toppen
Annons: