Begravning

begravningskrans

2009-02-05 23:59 #0 av: inanna82

första gången jag gjorde en dekoration på en krans till begravning. gjorde den i dekorativ stil. dekorationen gjorde jag så att den täckte en tredjedel av kransen så att inte den skulle ta över kransen för mycket. enligt min lärare ska man alltid tänka en tredjedel av kransen när man dekorerar den.

Anmäl
2009-02-06 00:03 #1 av: Linn

Den var väldigt enkel och söt.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2009-02-06 09:11 #2 av: Bjornen

Inget fel på kompositionen, men blomvalet är inte helt lyckat för begravning. Tyvärr ser man alltför ofta kompositioner med blommor som snabbt vissnar och förstörs av frost. Jag tycker att det krävs mera kunskap om olika blommors egenskaper.

Jag förstår mycket väl att blomsterhandeln väljer blommor som de har i lager och uppfattas som svårsålda. Men vissa arter fungerar bara i en vanlig blomsterbukett och inte i kompostioner som utsätts för frost och svåra förhållanden. Nästan alla blommor skadas av frost men lämpliga växter ser ganska opåverkade ut  även som frusna. Kraftiga och stabila och helst välfyllda blommor håller oftast fin form även av frost.

Anmäl
2009-02-06 17:35 #3 av: Linn

Det är inte det man tänker på när man gör ett begravningsbinderi. Man tänker på att dekorationen ska se riktigt vacker ut i kyrkan, det är det som är huvudsaken. Man prioriterar inte att blommorna ska hålla i frost och dåligt väder utomhus eftersom att man då knappt har några blommor alls att välja på.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2009-02-06 19:24 #4 av: Bjornen

Rosor, nejlikor, gladioler, dubbla tulpaner inte alltför utslagna, dubbla eller småblommiga chrysanthemum, Hypericum, lövkoja är några som klarar sig lång tid även som frusna. Naturligtvis även stora vita liljor som förr var självskriven i en begravningsbukett. Även gerbera klarar sig bra frusen åtminstone efter upptrådning.

Anmäl
2009-02-07 16:05 #5 av: inanna82

när man gör begravningsbinderier tycker jag personligen att det är viktigt att man gör någonting som passar den som har avlidit. Att man utgår från den personen i fråga när det gäller val av blommor, färger och komposition. Att det blir personligt och uttrycksfullt för just den människan.

Jag håller med Linn om att huvudsaken är hur det gör sig i kyrkan.

 

Anmäl
2009-02-07 21:47 #6 av: Linn

Precis som #5 skriver tycker jag helt klart att det är viktigare att blommorna passar den som avlidit.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2009-02-25 10:34 #7 av: [Norum]

När min pappa gick bort hade vi en krans som hette Natur eller Skog (tror jag) Det var lite granris, stora, stora kottar och sånt, förutom blommorna. Perfekt för honom som var bonde och skogsman i hela i sitt liv. Den var helt superb!

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-02-25 10:35 #8 av: Linn

Det ska vara något som passar till personen som gått bort tycker jag.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2009-02-27 13:22 #9 av: inanna82

absolut, det är det man strävar efter.

Anmäl
2009-02-27 13:26 #10 av: [Norum]

Märkligt vad man kan bli påverkad av en krans.. När jag såg pappas med detta skogstema så mindes jag massor av sånt som ví har gjort tillsammans.

Kransar har nog större betydelse än vad man kan tro..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-02-27 14:02 #11 av: inanna82

vad fint det låter, precis så ska det kännas tycker jag. En krans med skogstema låter som ett riktigt bra val till din pappa. När jag gick i skolan delades vi in i grupper och fick göra begravningar till personer med olika bakgrund och intressen. Det skulle göras en ny katalog och våra arbeten skulle eventuellt få vara med, de skulle i alla fall skapa inspiration till den nya katalogen. minns inte om det var euroflorist...men vi fick göra begravningar till en punkare, en trädgårdsmästare, en kvinna i 70års åldern som hela sitt liv intresserat sig för "det klassiska", ett litet barn, en flicka och en kvinna i 40års åldern som jobbat mycket med design.

Jag ska lägga in bilder på de olika begravnings teman, så ska ni få se hur det kan bli när man verkligen utgår ifrån den personlighet den avlidna haft och dess bakgrund.

Anmäl
2009-02-27 21:49 #12 av: [Norum]

*11 Kul att se dina olika kransar. :)Men det måste ju vara svårt att kunna få till det. Det ska ju inte bara vara en vacker krans, jag antar att man vill säga nåt med den också..

Ja, pappas krans var verkligen en 10-poängare.

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-03-07 18:06 #13 av: ariaam

Jag är ju ingen specialist på blommor men jobbar som begravningsentrepnör så jag tyckte att din krans vra klart godkändFlört

Anmäl
2009-03-07 20:01 #14 av: inanna82

tack tack!Cool

Anmäl
2009-03-11 08:15 #15 av: Mossedal

Trevligt att se en väl bunden krans till att börja med!
Tyvärr ser jag alltför ofta kransar som enligt mitt tycke inte ens är värda att kallas kransar... halmstommen syns mer än riset, som man bara lagt på stommen och nödtorftligt snurrat några varv med tråd eller satt dit några klämmor.

Dekorationen som sådan tycker jag var näpen och söt.
Håller helt med om att dekorationen inte ska ta över kransen - då försvinner ju vitsen med krans helt och hållet. Men visst kan man täcka mer än 1/3.... bara kransen kommer till sin rätt, kanske dekorationen följer kransens form etc.
Detta bör man tänka på när man fäster kransbanden också tycker jag. Att sätta dessa så de täcker hålet helt samt stor del av kransen... ja då är man där igen och ställer sig frågan - varför ha krans?

Ni som ska ut och jobba/jobbar i blomsterbutiker - betona för era kunder att en väl bunden krans är ett ARBETE (kräver både tid och kunskap förutom material)! Jag är utled på att få förmedlingar/förfrågningar om stora kransar för 500:-
Jag brukar berätta för våra kunder att en dekoration hos oss kostar från 400:- och upp till över 1000:-... och en krans är ju en krans + dekoration.

När det gäller blomval tycker jag det är viktigast att valet speglar den avlidne (eller för all del den som vill förmedla ESH). Men blommorna ska givetvis vara av bra kvalitet, med ett + för om de håller bra ute vid graven.
Gällandes hållbarhet för väder och vind, anser jag att det är viktigare att titta på blomval vid buketter. Det finns faktisk blommor som INTE lämpar sig för buketter, då blommorna inte har en sådan hållbarhet att de ser OK ut efter någon/några timmar i kyrkan utan vatten.

Anmäl
2009-12-19 09:17 #16 av: hemskapat

När min mormor gick bort så band jag och min tvillingssyster en egen krans! Vi promenerade på stigarna och i skogen runt om heden mot sandnäsudden i Furudal. Den skogen min mormor älskade och gick i dagligen då hon orkade.

Vi valde att dekorera kransen med granris, lingon/blåbärsris kottar och mossa. Allt i kransen hade kopplingar till vår mormor! När jag bodde i USA för många år sedan skickade min mormor granris med i paketet med julklapparna, hon stod alltid väldigt nära naturen! Mitt stora intresse för stickning har jag fått från min alltid handarbetande mormor som jag saknar otroligt! Nu ska jag binda en krans till min svärmors begravning. Kransen kommer att hedra den avlidne och bestå av de saker som hon i livet uppskattade. //Agneta

Anmäl
2009-12-21 20:55 #17 av: idalotta

Håller med förgående talare om att det faktikst är kyrkan man smyckar till begravningen och inte själva graven. Sen är det absolut trevligt om de kan hålla några dagar men som sagt så är inte det huvudsaken. Man blir oerhört begränsad om man bara ska välja blommor som klarar att ligga ute nu.

 

Ida

Medarbetare på Florist

Anmäl
2016-06-21 15:45 #18 av: Eine

Bara en tanke. Jag själv lägger vackra rosor på mina föräldrars grav till Jul. Anser att det inte spelar ngn roll om kölden nyper tag i blombladen. Det är tanken som räknas

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.