Krukväxter

Hjälp!

2011-10-19 00:35 #0 av: Izabell

Då jag hade turen att få hjälp med en blomma tidigare så provar jag igenGlad. Har en ärv blomma ståendes i vårt sovrumsfönster. Det är någon typ av klätterväxt, bladen är ganska tunna och den blommar med klockor som doftar oerhört starkt men såååå gott!! Nu är blommningssäsongen över men den har inte tappat blad. Undrar vad det kan vara för en blomma, samt hur jag skall sköta den på bästa sätt? Bifogar en bild, tyvärr av dålig kvalitet, men jag hoppas ändå att det framgår av bilden hur den ser utGlad.

Anmäl
2011-10-24 10:01 #1 av: Åsa S

Det är en jasmin, mår utmärkt utomhus under sommaren i lite skuggigare läge, vill gärna placeras ljust och svalt under vintern.

Anmäl
2011-10-24 23:42 #2 av: Izabell

Tack snälla Åsa S, såklart är det en Jasmin! När du säger det så känner jag igen doftenGlad. Vad bra då står den nog i rätt fönster nu iom att jag har den i vårt sovrum där vi har rätt så svalt! Men hur gör jag till våren? Omplantering? Och i så fall i vilken sorts jord? Samt ska den beskäras eller? Tacksam om du kan ge mig dessa råd ocksåFlört.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.