Krukväxter

Trips?

2012-11-25 19:47 #0 av: Ninja

Hjälp, upptäckte ohyra på en dendrobium här hemma. Googlade fram att det måste vara trips? Aldrig hört talas om tidigare. Hur blir jag av med odjuren?

Bilden tog jag nyss, både vuxna djur och nymfer. Ska koll övriga växter som står i samma fönster.. hur skyddar jag de andra blommorna bäst, eller är det "omöjligt"? Måste jag behanda alla blommor (eftersom de vuxna har vingar)?

Anmäl
2012-11-25 20:25 #1 av: Ninja

Nu har jag stått vid diskbänken och dragit av alla blad med fingrarna och spolat bort, tills jag inte sett mer. Hittade även samma typ av kryp på en cambria, dock väldigt lite.. men betydligt fler blad på den också, så jag kan säkert ha missat något. De två är i alla fall separerade från övriga nu, för att minska risken för spridning OM det nu inte redan hunnit sprida sig mer än vad jag kunnat se med blotta ögat...

Sabla odjur, kryper i hela kroppen nu. Rynkar på näsan

Anmäl
2012-12-08 10:05 #2 av: Bjornen

Trips angriper oftast bara växter med tjockare blad och som vi kallar bladväxter. Det brukar att fungera genom att döda färdiga djur och ägg genom att regelbundet gränska bladen och klämma ihjäl dem. Undvik att ta bort levande blad, det försvagar bara växten och gynnar ohyran. Lagom vattning och ingen gödsling med kväverika gödselmedel ökar växtens motståndskraft. Att höja luftfuktigheten brukar också stärka växterna samt även duscha växter som tål den behandlingen.

Anmäl
2012-12-08 11:44 #3 av: Ninja

Tack så mycket! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.