Florist.ifokus


Mitt namn är Linn och jag arbetar på Blomster Ateljén i Uddevalla. Jag har varit här på ifokus ett tag nu och Du har kanske sett mig innan under namnet MazarinRebus. Jag tyckte i alla fall att det var dax att mitt blivande yrke skulle få en egen ifokus sida och så fick det bli.

 

På Florist.ifokus finns floristelever, färdigutbildade florister och andra som tycker att blommor är spännande växter. Vi vill visa upp det vi kan och få inspiraton av andra. Här på sidan berättar vi om vad vi har gjort och hur vi har gjort det med bilder till. Vi kan hjälpa varandra i olika lägen med inspiration och olika tekniker. Vi vill gärna svara på dina frågor!

 

I butikerna har ägarna oftast valt att hålla en lite mer neutral och dekorativ stil så därför kanske man inte så ofta får se allt som vi gör i skolan. Vi går igenom olika stilarter och den som är mest attraktiv i butikerna är den dekorativa som ser ut precis som den låter, den är dekorativ. Det kan finnas tillfällen där man tror att blommorna ska vara på ett visst sätt, men det behöver inte vara på det viset. Begravning är ett sånt tillfälle där det kan vara svårt att "sticka ut". Om ni kollar igenom bilderna här på sidan så får ni se att man kan göra väldigt personliga saker även till en begravning som kan vara smakfullt även om det sticker ut lite från det vanliga. Och det är ok, man beöver inte göra som alla andra och det vill vi gärna visa.

_________________________________________________________________________________________________________________

Starfall är medarbetare här på sidan och har varit med nästan från början.Några ord från henne:
"Jag heter Caroline, och läser till florist andra året på njudungsgymnasiets hantverksprogram i Vetlanda.På fritiden håller jag på mycket med mina växter och djuren. Andra stora intressen är musik, inredning, natur och fotografering."
_________________________________________________________________________________________________________________

Issus är vårt nästa tillskott här bland oss på Florist.ifokus som ny medarbetare.


Hej! Jag heter Isabelle och går 3:e året på Floristinriktningen på August Kobbs gymnasium, Burgårdens utbildningscentrum i Göteborg.

Jag har gått ett år (första året på floristprog.) på Munkeröds utbildningscenter i Stenungsund. Fortsatte min utbildning ( i tåan) på august Kobbs gymnasium i göteborg, pga att det va för långt att pendla för mig till Stenungsund.

Jag tycker att florist yrket verkar vara ett roligt och givande yrke. Man får skapa mycket och det passar mig bra!

På min fritid Spelar jag innebandy och är med vänner.

________________________________________________________________________________________________________________

Hej på er!

Ida heter jag men ni känner igen mig under namnet Idalotta här på ifokus.
Jag är 22 år & kommer ursprungligen från halmstadtrakten men har tillbringat de senaste åren i uppsala och är nu bosatt i Göteborg...

Jag är alldeles färsk som medarbetare här på florist men ser framemot uppgiften!

Blommor har alltid varit en stor del av mitt liv, ett stort intresse. Då jag inte hade möjlighet att välja florist när jag skulle börja gymnasiet fick jag välja en annan väg, men hösten 2008 började jag på Munkeröds utbildningscenter i Bålsta utanför Stockholm. 
Så, under ett halvår bestod hela min tillvaro av blommor i alla former, vilket kändes helt underbart... ÄNTLIGEN!

Just nu jobbar jag extra i en butik här i Göteborg samtidigt som jag tar hand om diverse barn då jag jobbar som vikarie inom barnomsorgen.

Detta var lite om mig öven om det säkert finns mer man skulle kunna trycka in här men det kan vi ta en annan gång..

Ta vara på er så lär vi se mer av varandra här inne på ifokus.

Ida

idafokus.jpg